580nfs1_red

Nordiska kandidater inför kongressen i Wien!

Snart är det dags. Om två månader, 21–24 maj, möts den europeiska fackföreningsrörelsen i ett vårigt Wien för att hålla Europafackets (EFS) 14:e kongress. Kongressen, som är det högsta beslutande organet, kommer då att fatta beslut om de politiska riktlinjerna och välja ny ledning för den kommande mandatperioden (2019–2023).

Förberedelserna inför kongressen är igång och igår kunde Europafackets styrelse på sitt sammanträde i Bryssel besluta om ett förslag på ledning och sekretariat, att väljas på kongressen, som kommer att leda den europeiska fackföreningsrörelsen in i 2020-talet. Utifrån nordisk horisont är det mycket glädjande att Norden har två kandidater i förslaget. Pelle Hilmersson, som idag är internationell chef på TCO i Sverige är föreslagen som Vice generalsekreterare och Bente Sorgenfrey, vice ordförande för FH Danmark, att ingå i Presidiet.

- NFS har tillsammans med medlemsorganisationerna arbetat intensivt under de senaste månaderna för att bistå och finna stöd för de nordiska kandidaturerna. Vi är nu otroligt glada att Pelle och Bente finns med som kandidater. De är mycket kompetenta och erfarna och jag är övertygad om att de kommer leda den europeiska fackföreningsrörelsen in i framtiden och möta de utmaningar vi står inför, säger Magnus Gissler, generalsekreterare för Nordens Fackliga Samorganisation (NFS).

Från vänster: Bente Sorgenfrey och Per Hilmersson

Etiketter: efs etuc kongress wien

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter