580nfs1_red

Höstens styrelsemöte

Oslo 21 november 2018

Idag har NFS haft sitt andra av två årliga styrelsemöten, denna gång i den norska huvudstaden Oslo.

Den nordiska, europeiska och internationella fackföreningsrörelsen står inför ett hektiskt kongressår med kongresser hos Internationella Fackliga Samorganisationen i december 2018 (Köpenhamn), hos Europiska Fackliga Samorganisationen senare i vår i Wien och hos oss själva, Nordens Fackliga Samorganisation, i Hyllie under september månad. På detta väntar också ett Europaparlamentsval och viktiga diskussioner inom ILO och FN systemet.

För den nordiska fackliga familjen och NFS är detta viktiga händelser och som genomsyrat vår egen dagordning under dagens styrelsemöte. Vi har också diskuterat ett konkurrenskraftigt Norden ur kompetens- och jämställdhetsperspektiv. Jämställdhet kommer förövrigt att vara tema för vårens styrelsemöte i april, medan klimatfrågorna får särskilt fokus under hösten 2019.

Därutöver har vi haft vaktbyte och tackar Karl-Petter Thorwaldsson, som varit NFS ordförande under 2018, och gratulerar Sonja Ýr Þorbergsdóttir som tar över ordförandeklubban efter årsskiftet.

Etiketter: styrelsemöte

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter