580nfs1_red

Ny ordförande hos norska YS!

För tredje veckan i rad håller en av NFS medlemsorganisationer kongress och har idag onsdag valt ny ordförande. Erik Kollerud, som tidigare varit engagerad som ordförande för det norska förbundet Delta och engagerad i den tidigare YS-styrelsen, tar över stafettpinnen från Jorunn Berland.
 
Utöver Kollerud är också Hans-Erik Skjæggerud och Monica A. Paulsen valda till första respektive andra vice ordförande. Den nya ledartrion har ett starkt fokus på fram- och samtidens arbetsmarknad, med utmaningar i blickfånget kopplade till frammarschen hos ny teknologi.
 
- Automatisering, robotisering og kunstig intelligens vil påvirke arbeidsdagen til våre medlemmer. Mennesker skal løse nye oppgaver og arbeidstakerne må settes i stand til å utføre dem, säger den nyvalde ordföranden Erik Kollerud.
 
YS – Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund – förhandlar lön och arbetsvillkor på vägnarna av 218.000 medlemmar i tretton förbund. YS är en av fyra centralorganisationer i Norge, medlem i NFS, och partipolitiskt obundet. Organisationens uppgift är att företräda sina medlemmars intressen och utveckla arbetslivet.
 
- NFS gratulerar den nya ledartrion med Kollerud i spetsen och ser fram mot fortsatt gott och fördjupat samarbete med YS i den nordiska samverkan. På hela NFS-familjens vägnar framför vi också vårt varma tack till Jorunn Berland, YS avgående leder för stort engagemang i NFS samverkan genom åren och ett extra tack för insatsen och arbetet med uppdraget som vice ordförande i TUAC - Trade Union Advisory Committee to the OECD, säger Magnus Gissler, generalsekreterare för Nordens Fackliga Samorganisation.

Läs mer på YS hemsida.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter