580nfs1_red

Fokus på jämställda löner och den nordiska modellen

NFS arrangerar i samarbete med Nordiska ministerrådet seminariet: Jämställd lön - ett sista kliv till verklig jämställdhet i Norden - på den nyaste nordiska sommararenan för samhällsfrågor, Alandica Debatt, som arrangeras på Åland.

Samtalet tar utgångspunkt i hur jämställheten bidrar till den nordiska modellen och sätter fokus på hur särskilt lönebildningen kan bidra till att skapa jämställda arbetsvillkor för kvinnor genom att minska otrygghet i anställningar, garantera tillräckliga inkomster och minimera utrymmet för godtycklighet och maktmissbruk som påvisats av #metoo-rörelsen.
Riksdagsledamot Eva Biaudet, Nordiska rådet, ordförande Antti Palola från STTK i Finland och Marianna Traustadottir från ASI, Island deltar i diskussionen som modereras av Anna Jugner Nordgren från Nordiska ministerrådet.
 
Följ diskussionen via livestream

Mer information om programmet på Alandica Debatt
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter