580nfs1_red

Vi har en ny medlem!

Som första punkten på dagordningen för NFS Styrelsemöte i Helsingfors idag den 26 maj var beviljandet av medlemskap för Islands Centralorganisation för Akademiker: BHM – Bandalag háskólamanna*.

NFS styrelse beslutade med acklamation att bevilja ansökan.

- Vi är glada över att vara en del av den nordiska fackliga familjen och kommer aktivt att vara delaktiga i att främja och försvara arbetstagares intressen och rättigheter genom det nordiska samarbetet, säger Þórunn Sveinbjarnardóttir, ordförande BHM.
 
Utöver NFS har BHM också ansökt om medlemskap hos Europafacket, Världsfacket och TUAC – Trade Union Advisory Committee to the OECD.

- Vi hälsar BHM välkomna den nordiska fackliga familjen och ser fram emot att lära känner er och era medlemmars frågeställningar. Tillsammans är vi starka, säger Karl-Petter Thorwaldsson, Ordförande för NFS.
 
 *BHM bildades 1958 och har 27 medlemsförbund med drygt 13000 medlemmar. De största förbunden är FRG – Fræðagarður (Akademikerförbundet), FÍN – Félag íslenskra náttúrufræðinga (Naturvetarna) och KVH – Kjarafélag Viðskiptafræðinga og Hagfræðinga (Civilekonomerna).

Läs mer om BHM här: https://www.bhm.is/enska/

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter