580nfs1_red

Bente Sorgenfrey blir ny ordförande i NFS

FTF Danmarks ordförande Bente Sorgenfrey har valts till ordförande för NFS 2015.

Bente vill samla den nordiska fackföreningsrörelsen till ett gemensamt försvar av det nordiska avtalssystemet och den nordiska välfärdsmodellen.  Den utbredda arbetslösheten i Europa och pressen som social dumpning sätter på de nordiska avtalsmodellerna gör att försvaret av avtallsmodellen blir centralt för att gynna arbetsmarknaden och den nordiska konkurrenskraften.  

Tillkomsten av nya jobb och tillväxt är förutsättningar för att upprätthålla det nordiska välfärdssamhället och se till att det fortsättningsvis har stöd av befolkningen i de nordiska länderna.  Lönenivåer och goda arbetsvillkor har betydelse för folks förmåga att betala skatt och deras sjukfrånvaro så försvaret av de sociala modellerna är avgörande för en stark och utvecklande region.

Bente efterträder Gylfi Arnbjörnsson från ASI Island som varit ordförande i NFS under 2014.  

Läs mera på ftf.dk

Etiketter: ordförande 2015

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln