580nfs1_red

Ny medarbetare på NFS sekretariat

Sedan den 24 juni är Alma Joensen ny utredare på NFS.  Alma är utbildat statsvetare från Stockholms Universitet. Hon har tidigare arbetat som generalsekreterare på Stúdentaráð Háskóla Íslands (Islands Universitets studentkår) och varit styrelseledamot i European Students’ Union i Bryssel.

Alma är uppväxt på Island, har färöiskt ursprung och har studerat på Island, i Danmark och i Sverige. Alma är språkbegåvad och pratar isländska, svenska, danska och engelska, hon har även kunskaper i färöiska.

- Jag har alltid varit intresserad av nordiskt samarbete, och jag ser mycket fram emot att få jobba med er på NFS!

- Ég hef alltaf haft mikinn áhuga á Norænni samvinnu og ég hlakka til að vinna með ykkur í NFS!

Alma Joensen vikarierar för NFS utredare Maria Noleryd, som är tjänstledig året ut för att arbeta på svenska arbetsmarknadsdepartementet. Alma kommer att arbeta med bland annat NFS Europautskott, ENA-projektet, och gränshinderfrågor.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln