580nfs1_red

IFS kongress valde att prioritera hållbara jobb, och en svensk biträdande ordförande

Större delen av den nordiska delegationen. Bilden togs i samband med att den svenska ambassadören Staffan Carlsson tog emot de nordiska fackliga delegaterna i sitt residens i Berlin. Foto: Torgny Haså Större delen av den nordiska delegationen. Bilden togs i samband med att den svenska ambassadören Staffan Carlsson tog emot de nordiska fackliga delegaterna i sitt residens i Berlin. Foto: Torgny Haså

Världsfacket IFS har hållit sin kongress i Berlin, den 18-23 maj. Världskongressen samlade runt 1 500 fackligt aktiva från hela världen, och trots en motkandidat valde man att välja om Sharan Burrow som organisationens generalsekreterare.

Världskongressen beslöt även att prioritera 3 områden för sitt arbete under de kommande fyra åren:
Union growth - Organisering av nya medlemmar
Sustainable jobs - Klimathotet och vikten av hållbara jobb
Realising rights - Fackliga rättigheter och ett stopp för vår tids slavarbete

Slutligen valdes LO Sveriges Karl-Petter Thorwaldsson till till en av två biträdande ordföranden för organisationen.

Etiketter: ituc ifs världskongress

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln