580nfs1_red

NFS sprider kunskap om kollektivavtal

Vår gemensamma kollektivavtalsmodell är en stor del av den nordiska modellen, med den gemensamma grundtanken att arbetsmarknaden fungerar som bäst när arbetsmarknadens parter tecknar avtal och sätter spelreglerna gemensamt på arbetsmarknaden.

Under 2013 har NFS arbetat med den nordiska kollektivavtalsmodellen som ett prioriterat område. Det arbetet har lett till en film om nordiska kollektivavtal, samt en broschyr med exempel på kollektivavtal i Norden, som på olika sätt försöker möta de utmaningar vi har framför oss. Det är avtal som ger ersättning när busschaufförer lär sig ”eco-driving”, avtal om ungdomsgaranti och arbetslivsintroduktionsanställning i vården, och avtal om bidrag till utbildning och rådgivning vid uppsägningar av kommunanställda, och mycket mer.

Broschyren har nu skickats till nordiska politiker och beslutsfattare, samt till NFS medlemsorganisationer. Dagfinn Høybråten, Nordiska ministerrådets generalsekreterare, är en av de nordiska politiker som i dagarna får NFS broschyr på posten.

Broschyr om kollektivavtal på svenska

Broschyr om kollektivavtal på finska

Vill du ha ett pappersexemplar av broschyren? Hör av dig till eva.carp@nfs.net.

 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln