580nfs1_red

Tysk arbetsmarknad i fokus

Tyskland, som Europas största ekonomi och en av Nordens viktigaste handelspartners, spelar en viktig roll för Norden både ekonomiskt, politiskt och fackligt. Trots den ekonomiska framgången har Tyskland Europas största andel av ”working poor” och fackens inflytande samt den fackliga organisationsgraden har sjunkit under de senaste åren.

Trots det, spelar den tyska fackföreningsrörelsen en viktig roll inom Europa och EFS. Den 17-18 juni åker NFS kansli på en studieresa till Berlin, arrangerad av Friedrich Ebert Stiftung. Denna resa kommer ge Nordenfacket NFS goda möjligheter att stärka samarbetet med de tyska facken. Innehållet utgår både från våra intressen att få bättre förståelse för tysk arbetsmarknad och den energiomställning som de tyska facken varit drivande i, samt ifrån de tyska fackens intresse av att lära sig mer om den nordiska kollektivavtalsmodellen.

 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln