580nfs1_red

Nordiska kollektivavtal i ny film och broschyr

I Norden finns en bred och djupt bottnad samsyn mellan arbetsgivarorganisationer och fackförbund om att vägen mot nya jobb och bättre villkor kantas av samarbete. Det bevisas om och om igen, av tusentals kollektivavtal runt om i Norden.

 

Men framför oss ligger nu utmaningen att hantera en mycket hög ungdomsarbetslöshet, en ökad global konkurrens där omvärldsvillkoren förändras allt snabbare, samt miljöns och klimatets krav på lägre utsläppsnivåer.

 

Det krävs en omställning till ett hållbart samhälle, och den omställningen måste gå hand i hand med ett lika hållbart arbetsliv - ekonomiskt, socialt och ekologiskt. I den omställningen kan kollektivavtal spela en roll. Kollektivavtal som hanterar dessa nya utmaningar med nya lösningar.

 

NFS har letat upp avtal i Norden som redan idag försöker att hantera dessa nya utmaningar; ekonomisk kris, ungdomsarbetslöshet, och klimathotet.

 

Några av dessa exempel har satts samman till en broschyr och en  film.

Filmen kommer bland annat att visas i NFS monter på Nordiskt Arbetsmarknadsmöte, arrangerat av det svenska ordförandeskapet i Nordiska Ministerrådet, som går av stapeln den 16 maj i Stockholm.

 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln