580nfs1_red

Loa Brynjulfsdottir slutar som generalsekreterare

NFS generalsekreterare Loa Brynjulfsdottir (foto: Emil Hamlin) NFS generalsekreterare Loa Brynjulfsdottir (foto: Emil Hamlin)

NFS generalsekreterare Loa Brynjulfsdottir slutar som generalsekreterare för NFS till sommaren. Den 1 september tillträder hon som chef för internationella enheten på LO i Sverige.

 

Loa Brynjulfsdottir säger att det ska bli en spännande och rolig utmaning att få vara med att utveckla LOs internationella verksamhet och delta i det förändringsarbete som LO-ledningen dragit igång.

 

- Det har ändå inte varit helt lätt att tacka ja till detta fina jobberbjudande, eftersom jag känner att jag inte riktigt är "klar" med Nordenfacket NFS. Vi har under de senaste 2 åren gjort en fantastisk resa tillsammans, byggt en stark och stabil grund för organisationen, förtydligat NFS mandat, gjort om strukturen för att kunna arbeta som ett team och storsatsat på bra verksamhet. I allt detta har den nordiska fackliga visionen om ett hållbart, inkluderande och rättvist arbetsliv för alla varit ledstjärnan. Nu måste allt detta nya få sätta sig och utvecklas ytterligare.

 

NFS presidium håller ett extrainsatt möte idag för att diskutera kravprofil för ny generalsekreterare.

 

Men fram till sommaren satsar Loa Brynjulfsdottir helhjärtat på Nordenfacket NFS omfattande verksamhet, som bl.a. innehåller Grönlandskonferens och nordiskt arbetsmarknadsmöte, samt lansering av en film om kollektivavtal i Norden och arbetet med ett nordiskt fackligt omställningsinitiativ.

 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln