580nfs1_red

Aleqa Hammond möter de nordiska facken

Aleqa Hammond (foto: nanoq.gl) Aleqa Hammond (foto: nanoq.gl)

Aleqa Hammond öppningstalar på Nordenfacket NFS Grönlandskonferens i Ilulissat den 24 april. Hammond, som den 5 april tog över som premiärminister på Grönland, är den första kvinnan på posten. Hon leder det socialdemokratiska grönländska partiet Siumut, som gick till val med löften om beskattning av utländska gruvföretag som vill utvinna mineralfyndigheter på Grönland.

 

Aleqa Hammond har, efter att hon tillträdde som landstyreformand (Grönlands motsvarighet till premiärminister) sagt att fackliga organisationer ska säkras förhandlingsrätt om och när de storskaliga utvinningsprojekten kommer igång. Hon tycker också att det är viktigt att grönlänningar inte utesluts från anställning i kommande storskalaprojekt, även om de endast talar grönländska.

 

Läs Arbeidsliv i Nordens porträtt av Aleqa Hammond här.

 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln