580nfs1_red

En nordisk och europeisk facklig profil har gått bort

Bild: EESK Bild: EESK

Sacos förre internationelle expert Ernst Erik Ehnmark avled på torsdagen den 21 mars. Han blev 73 år. Han efterlämnar hustru och två barn i tonåren.

 

Ernst Erik anställdes i Saco 1990, han kom dit med en gedigen bakgrund i utbildningspolitiska frågor, bland annat från utbildningsdepartementets internationella enhet. När Saco fullt ut kunde delta i det nordiska och europeiska fackliga arbetet från och med 1997 var det naturligt att Ernst Erik fick ansvar för de internationella frågorna i Saco.

 

Efter sin pensionering fortsatte Ernst Erik att vara ledamot i Europeiska ekonomiska och sociala kommittén, där han var en mycket aktiv rapportör, troligen den svenska ledamot som medverkat i flest yttranden från EESK. Som gammal journalist kunde han snabbt och effektivt få fram yttranden. Han insåg tidigt nödvändigheten av en politik för hållbar utveckling liksom av en klimatpolitik - frågor som han arbetade mycket med under sin sista period som ledamot.

 

Vi som haft förmånen att arbeta ihop med Ernst Erik i nordiska och europeiska sammanhang minns honom som en mycket idérik, kunnig, vänlig och seriös kollega.

 

Åke Zettermark

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln