580nfs1_red

Viktig facklig seger i Norges högsta domstol

NFS gratulerer LO Norge som i dag vant en full seier i Høyesterett! Den årelange striden om allmenngjøringen av tarifffavtalene for verftene fikk dermed sin endelige avgjørelse.

 

Norges Høyesterett har bestemt at allmenngjøringen av reise, kost og losji, utenbystillegget og arbeidstid er lovlig. For LO er denne saken ekstremt viktig. Organisasjonen har fryktet at et tap vil legge grunnen for massiv sosial dumping, og at hele fundamentet for den norske arbeidslivsmodellen vil svekkes.

 

– Dette er den mest prinsipielle saken for LO i retten i nyere tid, sa LO-advokat Håkon Angell da saken ble behandlet i Høyesterett.

 

Saken dreier seg om at den statlige Tariffnemnda krever at verftene betaler reise, kost og losji, samt et tillegg på 20 prosent for alle tilreisende arbeidere til norske verft. Dette kalles allmenngjøring av den norske tariffavtalen, og skal hindre dumpinglønn til øst-europeere. I både tingretten og lagmannsretten tapte NHO, Norsk Industri og verftene, som mener at allmenngjøringen av disse ordningene strider med EØS-retten.

 

Les mer og last ned dommen i sin helhet her

 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln