580nfs1_red

NFS driver på för en fungerande a-kassa i Norden

Maria Karlman Noleryd, Göran Arrius, Hillevi Engström, Eva Nordmark, Bettina Kashefi och Karl-Petter Thorwaldsson. Maria Karlman Noleryd, Göran Arrius, Hillevi Engström, Eva Nordmark, Bettina Kashefi och Karl-Petter Thorwaldsson.

NFS, representerat av LO Sveriges ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, TCOs ordförande Eva Nordmark, Sacos ordförande Göran Arrius och NFS utredare Maria Karlman Noleryd, träffade idag den svenska arbetsmarknadsministern Hillevi Engström, som just nu också är ordförande i Nordiska ministerrådet för Arbetsliv, MR-A, och hennes statssekreterare Bettina Kashefi.

 

I fokus för mötet stod gränshinder på den nordiska arbetsmarknaden. Särskilt gränshinder inom a-kassan kan göra att människor tvekar inför möjligheten att arbeta i ett annat nordiskt land, och det är därför viktigt att arbetat mot gränshinder prioriteras för att få den gemensamma nordiska arbetsmarknaden att fungera.

 

Det pågår ett aktivt arbete inom Norden för att avskaffa gränshinder, men det är viktigt att det arbetet snabbas upp. NFS fortsätter därför att driva på, särskilt vad gäller gränshinder inom a-kassan.

 

NFS har tidigare i vinter träffat även Ewa Björling, Sveriges samarbetsminister och ordförande i Nordiska ministerrådet under Sveriges ordförandeskap, och även då påtalades vikten av att avskaffa gränshinder inom a-kassan.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln