580nfs1_red

NFS möter Sveriges samarbetsminister

Sveriges samarbetsminister, Ewa Björling (Foto: Magnus Fröderberg, Norden.org) Sveriges samarbetsminister, Ewa Björling (Foto: Magnus Fröderberg, Norden.org)

Nordiska fackliga prioriteringar blir temat för ett möte mellan NFS och Sveriges samarbetsminister Ewa Björling, som under 2013 leder Nordiska ministerrådet. På mötet den 4 februari, där NFS generalsekreterare deltar tillsammans med de svenska medlemsorganisationernas (LO, TCO, Saco) ordförande, kommer vi framförallt att lyfta upp problemen med de många gränshinder som fortfarande finns på den gemensamma nordiska arbetsmarknaden.

 

NFS har, inom det nordiska samarbetet, varit en starkt pådrivande kraft för att konkreta åtgärder ska tas för att undanröja gränshinder på den gemensamma arbetsmarknaden i Norden. "Den gemensamma nordiska arbetsmarknadens firar 60-årsjubileum i 2014 och då bör målet vara att kunna fira en verklig gemensam arbetsmarknad utan gränshinder," säger NFS generalsekreterare Loa Brynjulfsdottir.

 

NFS arbetar på en rapport om de sociala trygghetssystemen i Norden och hur de fungerar för fackliga medlemmar som flyttar, eller pendlar, mellan de nordiska länderna. Där belyses bland annat problemen med arbetslöshetsförsäkringen, sjukförsäkringen och föräldraförsäkringen, samt system vid rehabilitering, arbetsskada och funktionsnedsättning. På mötet den 4 februari kommer NFS att uppmana samarbetsministern, som är en förkämpe för att undanröja gränshinder i Norden, att sätta tänderna i gränshinder kopplade till arbetslöshetsförsäkringar i Norden.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln