580nfs1_red

Strejk avblåst i Norge, kollektivavtal träffat

YS ordförande Tore Eugen Kvalheim och fackligt förtroendevald för tandvårdssekreterarna Ellinor Brattset, efter att de nåtts av beskedet att ett kollektivavtal träffats mellan Parat och Colosseumklini YS ordförande Tore Eugen Kvalheim och fackligt förtroendevald för tandvårdssekreterarna Ellinor Brattset, efter att de nåtts av beskedet att ett kollektivavtal träffats mellan Parat och Colosseumklini

Igår blev det klart att fackförbundet Parat, medlem i centralorganisationen YS, har skrivit under ett kollektivavtal tillsammans med Colosseumklinikken.

 

Sedan den 1 oktober har tandvårdssekreterarna vid Colosseumklinikken kämpat för att få till ett kollektivavtal med sin arbetsgivare. Igår blev det äntligen klart, och den strejk som pågått avbröts. Strejken har bland annat gällt rätt till kollektivavtalad pension.

 

NFS styrelse uttalade under sitt styrelsemöte den 20 november stöd för de strejkande tandvårdssekreterarena.

 

- Nu blir det jul, säger Ellinor Brattset, fackligt förtroendevald för tandvårdssekreterarna.

 

Läs mer om konflikten och det nya kollektivavtalet på YS hemsida.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln