580nfs1_red

FTF satsar på utveckling och samarbete

Bente Sorgenfrey, FTFs ordförande Bente Sorgenfrey, FTFs ordförande

Bente Sorgenfrey omvaldes som ordförande för danska tjänstemannaorganisationen FTF när organisationen höll kongress i Köpenhamn 14-15 november.

 

Kongressen beslutade att under kommande treåriga kongressperiod sätta fokus på hur fackföreningsrörelsen kan utvecklas och hur FTF, LO och AC kan stärka sitt samarbete. FTF ska nu på olika sätt stödja sina medlemsförbund i arbetet med att rekrytera och behålla medlemmar, samt i att formulera argument för fackligt medlemskap. Just denna uppgift har FTF redan "tjuvstartat" med genom kampanjen Er du OK? – som drivs tillsammans med LO.

 

FTFs ordförande, Bente Sorgenfrey, säger såhär: "Når fagbevægelsen samlet set mister medlemmer, påvirker det hele fagbevægelsens legitimitet. Det er vigtigt, at vi udvikler os i FTF, at FTF understøtter organisationernes udvikling – og at vi også overvejer, hvordan vi bedst muligt kan samarbejde med AC og LO. Alt sammen for at vi kan yde den bedst mulige indsats til gavn for medlemmer – og påtage os et klart ansvar i samfundet".

 

NFS gratulerar Bente till omvalet och ser fram emot ett fortsatt bra nordiskt fackligt samarbete med ett FTF i ständig utveckling!

 

Läs mer på www.ftf.dk

Etiketter: kongress ftf

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln