580nfs1_red

Norden och Baltikum sluter upp bakom EFS European Day of Action and Solidarity

Idag, den 14 november, är utlyst en aktionsdag från Europafacket, EFS, för att uppmärksamma åtstramningspolitikens konsekvenser i Europa. Generalstrejk och demonstrationer tar plats i flera europeiska städer, för att protestera mot nedskärningar och kräva en bättre politik för Europa. EFS har lagt upp en karta över de aktiviteter som pågår under dagen.

 

Även de nordiska fackliga organisationerna deltar, genom olika aktiviteter. De norska fackförbunden har uttalat sitt stöd i ett uttalande, de svenska fackliga organisationerna håller ett gemensamt lunchseminarium idag, och det fackliga nätverket BASTUN, BAltic Sea Trade Union Network, stöder saken i ett gemensamt uttalande som avslutas med orden: 

 

"Together we call for a fair, democratic and social Europe and declare our solidarity with colleagues in all the countries of Europe – in North and South- East and West."

 

Nedan en uppmaning från EFS generalsekreterare Bernadette Ségol. "Nu är tiden att bry oss om tillväxt och sysselsättning. Vi kan inte vänta längre. Politiken som förts hittills har misslyckats, vi måste välja en annan väg."

 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln