580nfs1_red

EFS manar till aktionsdag 14 november

Europafacket, EFS, uppmanar sina medlemsorganisationer att delta i en europeisk aktionsdag den 14 november, en European day of action and solidarity. Dagen ska uppmärksamma den svångremspolitik som drabbat arbetare i länder över hela Europa, men som inte räddat länderna från kris och massarbetslöshet. Tack vare okloka nedskärningar, hamnar istället land efter land i recession. Politiken har gett upphov till ökande ojämlikhet, fattigdom, ungdomsarbetslöshet, och osäkra anställningar.

 

EUs syfte är ekonomisk och social utveckling. Det är dags att prioritera även det sociala EU-projektet, menar EFS. Därför upprepar man sitt krav på en social pakt för Europa, a social compact.

 

De nordiska fackliga organisationerna stöder EFS aktionsdag den 14 november. Även i Norden kommer diverse arrangemang att uppmärksamma aktionsdagen. Bland annat kommer danska FTF att uppmärksamma aktionsdagen under sin kongress den 14 november, och i Sverige arrangerar LO, TCO och Saco ett gemensamt seminarium på temat "Fackliga rättigheter och den ekonomiska krisen", där den grekiske fackföreningsledaren Andreas Stoimenidis ge sin bild av situationen i Grekland.

 

EFS aktionsdag på Facebook

Följ aktionsdagen på twitter med hashtagg: #14Nov2012

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln