580nfs1_red

Elin Björg och Gylfi omvalda!

Elin Björg Jónsdóttir, BSRB, och Gylfi Arnbjörnsson, ASÍ (Bild: ASÌ) Elin Björg Jónsdóttir, BSRB, och Gylfi Arnbjörnsson, ASÍ (Bild: ASÌ)

Båda de isländska centralorganisationerna, BSRB och ASI, höll sina kongresser under oktober månad. NFS deltog på båda kongresserna.

 

Tjänstemannaorganisationen BSRB firade sitt 70-årsjubileum och höll kongress 10-12 oktober 2012. Kongressen fokuserade på en framtid byggd på jämlikhet och välfärd. Jämställdhetsfrågorna och det oförklarade lönegapet mellan män och kvinnor stod högt på dagordningen och både Islands statsminister Jóhanna Sigurdardóttir, som öppningstalade, och BSRB-ledaren Elín Björg Jónsdóttir poängterade att löneskillnaderna är helt oacceptabla. EU-frågorna lyste dock med sin frånvaro på kongressen, trots att Island nu förhandlar om medlemskap i EU.

 

Isländska landsorganisationen ASÍ höll kongress i Reykjavik den 17-19 oktober. Under mottot "Prioritering av sysselsättning och välfärd", diskuterade kongressen bostadsfrågor, pensionsfrågor, arbetsmarknadspolitik och avtalsfrågor. EU-frågorna debatterades också och kongressen underströk vikten av att EU-förhandlingarna måste slutföras så snart som med målsättningen att uppnå ett så bra anslutningsavtal som möjligt, som folket sedan får rösta om.

 

Både ASÍs ordförande Gylfi Arnbjörnsson och BSRBs ordförande Elín Björg Jónsdóttir blev omvalda av respektive kongress. Båda hade motkandidater men segrade överlägset. Grattis, Gylfi och Elín Björg!

Etiketter: asi bsrb island kongress

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter