580nfs1_red

Inga-Britt Nilsson har avlidit

Det är med stor sorg som vi måste meddela att NFS tidigare administrativt ansvariga Inga-Britt Nilsson har avlidit, efter en kort tids sjukdom.

 

Inga-Britt, eller "Fru NFS" som vi kallade henne, började arbeta på NFS i april 1983, efter en lång karriär som ordförandesekreterare på svenska LO. Under sina 21 år på NFS, arbetade hon med fyra generalsekreterare; Lennart Forsebäck, Sune Ahlén, Bjørgulv Froyn och Tom Saxén.

 

I oktober 2004, gick Inga-Britt i pension men höll fram till sin död en tät kontakt med kollegorna på NFS och sin stora nordiska "fackliga familj". Hon bidrog också gärna med sin erfarenhet och kompetens när det behövdes, nu senast i sammanställningen av NFS 40-åriga historia inför Nordisk Facklig Kongress.

 

Inga-Britt var en mycket omtyckt och respekterad kollega som med fast och kärleksfull hand såg till att alla bitar i NFS verksamhet föll på plats. Med sitt varma och raka sätt, byggde hon också upp livslång vänskap med många inom den nordiska fackföreningsrörelsen.

 

Många av er instämmer nog med Sune Ahléns ord om Inga-Britt: "Inga-Britt fanns ju inom fackföreningsrörelsen under alla mina år. Utöver att hon var så professionell och ansvarsfull i sitt arbete var hon ju också en mycket lojal vän och fantastisk på att få människor att känna sig betydelsefulla."

 

Inga-Britt föddes den 15 oktober 1939 och somnade in den 26 september 2012 kl. 19.30. Inga-Britt blev änka redan för 12 år sedan då hennes man, ambassadör Manfred Nilsson, avled.

 

Våra tankar går till Inga-Britts många goda vänner.

Videoklippet nedan är en intervju med Inga-Britt Nilsson från våren 2012, som Nina Isaksson på NFS gjorde som en del i att dokumentera NFS historia inför 40-årsjubiléet. Har du problem med att se videon nedan kan du gå in direkt på vår kanal på YouTube: NordiskTV.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln