580nfs1_red

Kvinnan som ger "Just Transition" ett ansikte

Judith Kirton-Darling är den drivande kraften inom EFS för "Just Transition", som kan sammanfattas som grön rättvis omställning. I ett Europa som härjas av finanskris, budgetunderskott och skuldberg, gäller det att inte tappa fokus på målet.

 

Med sin bakgrund i bland annat EMF (European Metalworkers' Federation) och ETUI, vet hon vad som står på spel. Om vi inte leder en rättvis och grön omställning, kommer den ske utan oss. Då sker den utan våra värderingar, utan våra perspektiv, och dessutom i efterdyningarna av åtstramningar och skuldkris. Det kommer inte Kirton-Darling låta ske, hon och EFS har en plan.

 

Under rubriken "Hållbar grön tillväxt som svar på Europas kris" på Nordisk Facklig Kongress i Ålesund nästa vecka, berättar Kirton-Darling mer om EFS arbete för Just Transition och en grön omställning som svar på Europas kris.Och om hur de nordiska facken kan hjälpa till.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln