580nfs1_red

Tomas Ries om framtidens hotbild mot välfärdssamhället

Tomas Ries Tomas Ries

Tomas Ries, lektor i strategi och säkerhetspolitik på Försvarshögskolan i Stockholm, inledningstalar på Nordisk Facklig Kongress i Ålesund den 18 september. Ries kommer att tala om framtidens hotbild mot välfärdssamhället, alltså de ekonomiska, sociala och ekologiska hot som sammantaget utgör en säkerhetspolitisk risk. Ries menar att det djupaste och mest allvarliga hotet vi står inför idag är den globala mijlökrisen, eftersom miljön är grunden som allt annat vilar på. I Ålesund kommer Ries att belysa vilka kedjeeffekter mijökrisen får på de sociala och ekonomiska dimensionerna.

 

Tomas Ries har lång och gedigen erfarenhet av utrikespolitiska frågor och säkerhetspolitik, med huvudfokus på framtida trender inom global säkerhet. Åren 2005-2010 var han direktör på Utrikespolitiska institutet i Stockholm. Dessförinnan var han forskare på Försvarshögskolan i Helsingfors 1997-2004. Ries har en PhD från Graduate Institute of International Affairs, Genève Universitet och en B.Sc. (Econ) från London School of Economics. Ries är även medlem i Carl Bildts strategiska rådgivande grupp, innehar flera styrelseuppdrag, m.m.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln