580nfs1_red

En grön omställning är nödvändig för Östersjönområdets utveckling

"En grön omställning är nödvändig för Östersjönområdets utveckling" sade Danmarks statsminister Helle Thoring-Schmidt, i sitt välkomsttal på Baltic Development Forum Summit i Köpenhamn idag.

 

Europa och Östersjöområdet står inför många utmaningar med situationen som råder i Europa. Att i detta arbete fånga upp och använda oss av en grön utvekling är därför nödvändigt för att skapa ett hållbart samhälle menar Thoring-Schmidt. Även Johannes Hahn, kommissionär för regionalpolitik, tryckte på vikten av grön tillväxt kring Östersjöområdet för att skapa en konkurrenskraftig region.

 

Forumet, som också är Europeiska kommissionens tredje årliga möte kring EUs Östersjöstrategim syftar till att under tre dagar föra samman forskare, myndigheter, politiker, NGOs och företagare kring Östersjöområdet för att utbyta erfarenheter och skapa möten för att främja smarta, gröna, alternativ för utvekling. Från BASTUN/NFS deltar Nina Isaksson.

Etiketter: östersjön bastun

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln