580nfs1_red

Karl-Petter Thorwaldsson ny LO-ordförande

Karl-Petter Thorwaldsson, ny LO-ordförande i Sverige Karl-Petter Thorwaldsson, ny LO-ordförande i Sverige

Under LO-kongressen i Stockholm i helgen valdes Karl-Petter Thorwaldsson till LOs ordförande. Thorwaldsson blir LOs fjortonde ordförande sedan organisationen bildades 1898. Karl-Petter Thorwaldsson har tidigare varit ombudsman på IF Metall och är ordförande i ABF. Han har under drygt 30 år arbetat med samhällsfrågor inom politik, folkbildning och fackföreningsrörelse. Tobias Baudin, Kommunal, valdes till 1:e vice ordförande och ny 2:e vice ordförande är Ingela Edlund, SEKO. Till ny avtalssekreterare valdes Torbjörn Johansson.

 

NFS gratulerar den nya LO-ledningen till valet och ser fram emot samarbetet inom NFS. Samtidigt vill vi passa på att tacka LOs avgående ledning, framförallt Wanja Lundby-Wedin och Ulla Lindqvist, som suttit i NFS styrelse, för ett fantastiskt samarbete i alla år.

Etiketter: lo sverige lo-kongress

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln