580nfs1_red

Guy Ryder vald till generaldirektör för ILO

Guy Ryder, ILOs nyvalde generaldirektör (foto: eduinternational) Guy Ryder, ILOs nyvalde generaldirektör (foto: eduinternational)

NFS gratulerar den nyvalde generaldirektören i ILO, Guy Ryder, som var de nordiska fackens kandidat till posten. Idag valdes han, i hård konkurrens med åtta andra kandidater, av ILOs governing body.

 

NFS ordförande Roar Flåthen är mycket nöjd med valet av Guy Ryder: "At en arbeidstakerrepresentant ble valgt, er historisk. Guy Ryder var fagbevegelsens representant både i Norge og i Norden, men har samlet støtte langt utover fagbevegelsens rekker".

 

Trine Lise Sundnes, som representerar de nordiska facken i ILOs governing body, var på plats i Geneve vid valet av Guy Ryder. Hon menar att det är en historisk händelse att fackföreningsrörelsens kandidat väljs till generaldirektör för ILO. "Guy Ryder er rett person til å videreutvikle ILOs viktige arbeid for sosial rettferdighet og anstendig arbeid i verden", säger Trine Lise.

 

Guy Ryder är för tillfället vice generaldirektör för ILO och var tidigare generalsekreterare för IFS (Internationella Fackliga Samorganisationen). Guy Ryder var både NFS och IFS förslag till ny generaldirektör för ILO.

Etiketter: ilo guy ryder

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln