580nfs1_red

BASTUN siktar på ILO-möte i Moskva

Baltic Sea Labour Network BASTUN höll sitt vårmöte i Tallinn den 27-28 mars 2012 där huvudtemat var minimilöner i Norden och de baltiska länderna. Mötet gästades av Line Eldring forskare från Fafo som presenterade deras nyutkomna rapport om minimilöner (engelsk version finns här) och Jan Lundin från Östersjöstaternas Råd (CBSS) som berättade om deras verksamhet och om det nystartade forumet för social dialog i östersjöområdet (Baltic Sea Labour Forum).

 

Ryssland (KTR och FNPR) tar över ordförandeskapet i BASTUN från och med den 1 juli 2012. Ordförandeskapet följer Östersjöstaternas råds rotationsordning. Förslag på teman för verksamhetsåret är bl.a. pensionsreformer, ILO, OECDs guidelines för multinationella företag, svart ekonomi och korruption. Planen är att nästa BASTUN-möte ska hållas i samband med ILOs konferens om Decent work som hålls i december i Moskva.

Etiketter: östersjön bastun

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln