580nfs1_red

Fafo-rapport om minimilöner i Norden & Europa

Line Eldring, forskare på Fafo Line Eldring, forskare på Fafo

Forskningsinstitutet Fafo fick förra året i uppdrag av de nordiska LO-organisationerna, ASÍ och SAK, att göra en utredning om lagstadgad minimilön i Europa. Nu är denna efterlängtade rapport, som tittar närmare på utformningen av de olika minimilönesystemen i Europa, publicerad. Rapporten som går under namnet Lovfestet minstelønn: Norden og Europa är skriven av Fafo-forskarna Line Eldring och Kristin Alsos. Under 2000-talet har frågan om lagstadgad minimilön fått förnyad aktualitet i Europa. De fleste europeiska länder har system för lagstadgad minimilön, medans detta varit en helt främmande tanke i nordiska sammanhang.

 

Rapporten publiceras inom kort även på engelska och tyska.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln