580nfs1_red

Nordiska Rådet om Grönland och social dumpning

Jess G. Berthelsen (ordförande) och Josef Therkildsen (vice ordförande), SIK Grönland Jess G. Berthelsen (ordförande) och Josef Therkildsen (vice ordförande), SIK Grönland

Nordiska Rådet höll temasession om Arktis i Reykjavik 22-23 mars 2012. I samband med sessionen mötte NFS och grönländska SIK Nordiska Rådets miljöutskott för att få politisk uppbackning för en nordisk klimatskola på Grönland. SIKs ordförande Jess G. Berthelsen höll också ett anförande i Nordiska Rådets näringsutskott, där han påtalade risken för social dumpning i samband med import av arbetskraft till storskaliga gruvprojekt på Grönland. SIK och grönländska arbetsgivarorganisationen GA befarar att grönländska regeringen kommer tillåta undantag från gällande grönländska kollektivavtal och därmed underminera den grönländska och nordiska kollektivavtalsmodellen.

 

Grönländska tidningen Sermitsiaq rapporterar om ett uttalande från Socialdemokraterna i Nordiska Rådet som önskar att både Nordisk Råd och Nordisk Ministerråd är uppmärksamma på de utmaningar som det arktiska området står inför när behovet av utländsk arbetskraft uppstår.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln