580nfs1_red

Roar Flåthen och den nordiska drömmen

Roar Flåthen tillsammans med Norges samarbetsminister Rigmor Aasrud, John G. Bernander (NHO) och Espen Stedje (Foreningen Norden). Foto: Jon Marius Nilsson /Foreningen Norden Roar Flåthen tillsammans med Norges samarbetsminister Rigmor Aasrud, John G. Bernander (NHO) och Espen Stedje (Foreningen Norden). Foto: Jon Marius Nilsson /Foreningen Norden

Den gemensamma nordiska arbetsmarknaden firar 60-årsjubileum år 2014. Om vi vill kunna fira en gemensam nordisk arbetsmarknad värd namnet, måste vi lösa de gränshinder som finns inom Norden på arbetsmarknadsområdet. Det var huvudbudskapet från NFS ordförande Roar Flåthen när han höll det inledande talet på ett öppet möte med alla de nordiska samarbetsministrarna under temat "Den nordiske drømmen - veldferdsstaten i et nordisk perspektiv." Mötet, som arrangerades av Norges ordförandeskap i Nordiska Ministerrådet tillsammans med Föreningen Norden, ägde rum den 21 februari 2012 i Litteraturhuset i Oslo och drog rekordpublik.

 

Läs gärna också Roar Flåthens debattartikel om "Grenseløst nordisk samarbeid" i tidningen Nationen och titta på filmklipp från debatten i Litteraturhuset.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln