580nfs1_red

Inbjudan till NFS seminarium om minimilöner

NFS seminarium om minimilöner den 17 januari 2012 i Köpenhamn

 

Med den nya ekonomiska styrningen i EU, har frågan om europeiska minimilöner hamnat på agendan i Europa. Frågan kommer att tas upp på Europafacket EF' vinterskola i Köpenhamn den 7-8 februari 2012.

 

De fackliga organisationerna i Norden vill bidra till diskussionen på ett konstruktivt sätt, och samtidigt försvara de nordiska modellerna när det gäller parternas självständighet, löneförhandlingar och kollektivavtal.

 

NFS håller ett internt fackligt seminarium om minimilöner i Köpenhamn den 17 januari 2012. Seminariets syfte är att diskutera minimilöner i Europa och de alternativa lösningar som finns. Seminariet ska också fungera som en nordisk förberedelse inför EFS Vinterskola.

 

Alla NFS medlemsorganisationer är välkomna att delta med 5 representanter vardera. Platserna kan om så önskas delegeras vidare till de egna förbunden. De nordiska yrkessekreteriaten inbjuds att skicka 1 representant vardera. I mån av plats kan ytterligare anmälningar tas emot. (Obs. seminariet är nu fullt - uppdaterat 120104).

 

Forskningsinstitutet Fafo håller på att göra en utredning om minimilöner, som kommer att presenteras på seminariet.

 

Tid: Tisdagen den 17 januari 2012 kl. 10.30 - 15.00 (kaffe och mingel från kl. 10.00)

 

Plats: LO Danmark, Islands Brygge 32D i Köpenhamn.

 

Logi: För den som anländer på kvällen den 16 januari (och har meddelat NFS detta) finns rum reserverade på hotell Copenhagen Island helt nära konferenslokalen.

 

Tolkning: Mellan skandinaviska och finska.

 

Kontakt: Mika Domisch, NFS

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln