580nfs1_red

NFS har fått ny generalsekreterare

Vid styrelsemötet i Nordens Fackliga Samorganisation den 16 november 2011 utsåg styrelsen Loa Brynjulfsdottir till ny generalsekreterare för NFS. Posten som generalsekreterare är en förtroendepost och Loa valdes enhälligt. Generalsekreteraren utses på fyra års mandat.

 

-Det är med stor stolthet och glädje som jag tar mig an det här viktiga uppdraget, säger Loa. Jag ser fram emot ett bra samarbete med alla NFS medlemsorganisationer i nystarten av NFS. NFS Framtidsgrupp har mejslat ut inriktningen för NFS de kommande åren. Med det arbetet i ryggen, kommer vi nu att kickstarta moderniseringen av NFS. Vår ambition är att lyfta NFS genom proffsigt arbete, öppenhet och dialog.

Foto: Emil Hamlin

Loa Brynjulfsdottir är banbrytande i NFS både som första Islänningen och första kvinnan på generalsekreterarposten. Nu leds alla de tre internationella fackliga samorganisationerna av kvinnor, då även Europafacket och den Internationella Fackliga Samorganisationen ITUC har kvinnliga generalsekreterare.

I tillägg till ny generalsekreterare har NFS under hösten också anställt två nya handläggare/utredare: Maria Noleryd (Sverige), som bl.a. har ansvar för EU-frågor, och Mika Domisch (Finland), med särskilt ansvar för östersjöfrågor och bekämpningen av social dumpning. I linje med NFS nya arbetsformer, kommer de olika arbetsområdena att vara mer överlappande än tidigare. Eva Carp, som är ansvarig för ekonomi och administration, utgör den sista brickan i NFS kansli och hon står också för den nödvändiga kontinuitet som behövs i organisationen.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln